Föreläsningar

Föreläsningar

 

I flera år har Alexandra föreläst genom sitt yrke som trafiklärare. På senare år har det även blivit en hel del föreläsnignar utanför trafikskolans väggar med koppling till trafikläraryrket.

 

Föreläsningar Rosa Kortet Trafikskola erbjuder:

Riskettan

Introduktionsutbildning

Datum och anmälningsinfo på www.rosakortettrafikskola.se

 

Föreläsningar kring körkort:

Så anpassar Rosa Kortet din körkortsutbildning ( NPF mm )

Att leva med NPF , dyslexi eller någon annan diagnos är för många en utmaning i den vanliga vardagen, körkortet är ett steg som gör livet enklare och bättre anpassat. Men det här stora steget är inte alltid helt enkelt med den problematik man möter vid inlärning. Men ett körkort är inte någon omöjlighet - Alexandra berättar om sina erfarenheter och pedagogik där olika diagnoser och körkort ger möjligheter och frihet.

 

Bilkörning med barn i bilen

Föreläsning för blivande föräldrar eller körkortstagare med små barn. Vid flera tillfällen kommer tankarna kring barn i bilen upp vid den obligatoriska Riskettan utbildningen, därför tar Alexandra här upp ämnet för att observera och skapa tryggare föräldrar som förare. Barnskydd och regler kring det kan du läsa dig till, men hur gör man för att vara en trafiksäker förare - med barn i bilen som inte alltid gör som man säger...

 

NY! Att starta eget företag - helt på känslan

En föreläsning som handlar om att se mål, satsa mot målen och ta sig dit. När jag 2014 bestämde mig för att starta ett aktiebolag och satsa alla mina sparpengar på företaget var det många som var osäkra och mest nervös av alla var nog min egen pappa. Skulle det verkligen fungera? Jag gick in på en bilaffär med en 5.5 åring i handen och en 1 åring i famnen. Bilföräljaren frågade lite försiktikt om jag ville ha hjälp att titta på någon ny eller begagnad bil. Jag svarade att: "Jag ska ha 3(!) nya bilar". Och där var processen igång. Hur jobbar jag mot mina mål? Hur fungerar det idag och vad siktar jag på framåt? Från att invenstera mina egna 50000 kronor och starta aktiebolag från 0 omsätter idag, 3 år senare, mitt företag över 2 miljoner kronor per år - jag har 3-4 anställda. 3 otroligt lärorika, stressfulla och fantastika år - som såklart ska bli väldigt många fler. Min grundteori är, pressa inget - lita på känslan om du vet vart du vill.

 

En inspirerande föreläsning som anpassas efter deltagarna.

 

Passar för skolungdomar som står inför många val i karrären, vikten av att studera och vikten av att sätta upp korta och långa mål.

 

Passar för skolungdomar som drömmer om att bli egna företagare, UF-företagare eller liknande, de som säkert kan mer än jag om företagsekonomi och företagande, får höra min väg, mina tankar och vikten av att sätta mål.

 

Passar för vuxna som känner att de trampar på samma ställe, de som fortfarande känner: Vad ska jag bli när jag blir stor?

 

 

Kontakta mig för mer information om målgrupp, innehåll samt konstnad.

Ser fram emot att få höra av dig.

 

/Alexandra

alex@rosakortettrafikskola.se

070-394 37 93

 

alex@rosakortettrafikskola.se

Gagnef

Tel : 070-394 37 93

Om jag inte svarar, lämna ett meddelande så ringer jag upp.